Rólunk

A FRENCHIC® egy igazi sikertörténet!

A céget 2014 novemberében alapította egy angol hölgy, Pamela Gruhn. Kezdetben a saját konyhájában dolgozott. Ma már 745 viszonteladó árusítja a termékeit 4 kontinensen és 30 fős csapatot irányít.

Hat évvel ezelőtt Pamela-marketinges háttérrel- egy klinikán dolgozott a férjével, amikor elkezdett bútorokat festeni. "Csak szerettem bútorokat festeni, régi dolgokat életre kelteni és megmenteni őket a hulladéklerakótól."-mondta Pam. "Hobbinak indult,majd kinőtte magát, az emberek a munkáimat akarták." 2014 tavaszán létrehozott egy Facebook-oldalt alkotásainak megosztására. De ahogy az oldal nőtt, Pam egyre frusztráltabb lett az általa használt festék miatt. Egy másik piacvezető márka festékét használta, mely nem volt számára megfelelő. Ez arra inspirálta, hogy saját, nem mérgező krétafestéket készítsen. Olyan festéket, amely a lehető legkörnyezetbarátabb, nagyon jól fed és biztonságos mind a gyerekek, mind a háziállatok számára.

Álmai üzletének megvalósítása érdekében Pamela 15000 fontnyi megtakarítását tette kockára, de az első naptól bízott benne, hogy megtérül. Először Surrey-ben, ahol élt, keresett egy vegyészt és elmagyarázta, hogy nem mérgező, ám tartós festéket szeretne készíteni. Kezdetben 15 színnel indult,ma már több,mint 70 szín szerepel a kínálatban. A kezdő készlete 5 raklap festék volt, melyet a Facebook-on értékesített. Aztán sorba jöttek a viszonteladók. Az első évben 90 kereskedőt szerzett ugyanazon a Facebook  csoporton keresztül, ahol a festett bútorait reklámozta. Mára már naponta 11 tonna festék hagyja el a raktárat.

Ezek a sikerek a termékek kiváló minőségének köszönhetők. A FRENCHIC® bútorfesték egy krémes állagú, kréta- és ásványifesték. Kifejlesztésében a legfőbb szempont a környezet- és egészségvédelem volt, különös tekintettel a gyerekekre. Nem tartalmaz illékony szerves anyagokat, oldószermentes, szagtalan, zárt térben is bátran használható. Nincsenek benne rejtett adalékok, minden összetevője a csomagoláson megtalálható. Valamennyi FRENCHIC® termék szigorú tesztelésen ment keresztül, melynek eredményeként megkapta az EN71:3 tanúsítványt, miszerint teljes biztonsággal használható gyermek bútorokon és játékokon.

Széleskörűen felhasználhatók, szinte bármilyen felületre alkalmasak:festett és natúr fa felületek, műanyag, üveg, kő, ,szövet, beton, tégla, falfelületek és üvegszálas tapéta. A legtöbb esetben a felület nem igényel különösebb előkészítést. Elegendő egy mosogatószeres  vagy ecetes tisztítás, zsírtalanítás a szennyeződések eltávolítására. A FRENCHIC® a legkrémesebb krétafesték, mégis tökéletesen kenhető. Ezért nem szükséges higítani, csak felkeverni és már festhető is.

52 csodás színben kapható. Ezek közül 18 szín tartalmazza a viaszt(Lazy Range), így nem kell utókezelni. 18 szín kül- és beltéri festék(Al Fresco), szintén nem igényel utókezelést. Nemcsak beltéren használhatók, hanem alkalmasak kültéri bútorok és egyéb tárgyak festésére. Időtállóságukra a gyártó 6 év szavatosságot vállal. Az Original Artisan Range a klasszikus beltéri krétafesték, 16 színben vásárolható. Az Original festékek minden esetben utókezelést igényelnek. Lakkozni vagy waxolni szükséges őket festés után.

A FRENCHIC® termék kínálatában megtalálhatók még falfestékek is 15 gyönyörű színben. Ezek ultramatt, légáteresztő, mosható, karcálló luxus kréta falfestékek.Ezekkel színben harmonizálnak a Trim Paint- Szegélyfestékek, melyekkel robosztus, ellenálló felületek alakíthatók ki. Alkalmasak radiátorok, kő, fa felületek de bútorok festésére is. A falfestékekkel teljesen azonos színben kaphatók. 

A stencilekkel egyedi minták készíthetők, az olasz gyártó által készített kézműves ecsetekkel pedig álom a festés.

A FRENCHIC® jelenleg Nagy-Britannia leggyorsabban fejlődő és óriási népszerűségnek örvendő krétafestéke. Nem találod meg nagyáruházakban, mert kizárólag lelkes és szakértő tulajdonban lévő kis üzletek, műhelyek árusítják, ahol workshopok is vannak és tanácsokat is kapsz.

A bútorfestés egy  csodás hobbi, a kreativítás egyik legjobb formája. Nem csak kikapcsol, de értéket is ment. Arra ösztönöz, hogy ne újat vásárolj, hanem mentsd a régit, őrízd meg az emlékeid és használd a képzelőerőd! Alkoss!

Valósítsd meg az álmod, ahogy Pamela is tette! Ebben segít Neked a FRENCHIC® Hungary csapata nagy szeretettel és hozzáértéssel.