Frenchic – Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen festék a Frenchic Furniture Paint?

A Frenchic krétafesték, ami az otthon festegetők, hobbi bútorfestők számára lett kifejlesztve. Használata nagyon egyszerű és gyors. Össze sem hasonlítható a hagyományos, festékboltokban kapható festékekkel.

Miben más a Frenchic, mint a hagyományos festékek?

A legalapvetőbb különbség, hogy a Frenchic egy bevizsgált bababarát és környezetbarát krétafesték, így nem csak a festés könnyű vele, de nyugodt szívvel használhatod az egész otthonodban, beleértve a gyerekszobát is. Nem tartalmaz illékony szerves anyagokat, toxinokat, oldószereket és egyéb, egészségre káros anyagokat. Teljesen szagtalan, így akkor sem kell aggódnod, ha nincs a festésre berendezett, külön kialakított műhelyed. Takarj le egy asztalt, vagy a padlót, és kezdj neki a festésnek bátran!

Miben más a Frenchic, mint a többi krétafesték?

Alapvetően a krétafestékek között nincsenek óriási különbségek. Aki több márkát is kipróbált, van összehasonlítási alapja, ezek alapján a vélemények, hogy van, amelyik krémesebb, jobban-szebben kenhető, van, amelyikkel kifejezetten rusztikus felület alakítható ki, stb. Ezek szubjektív vélemények, amíg az egyik embernek egyféle elvárásai vannak, addig egy másiknak lehet, hogy ennek gyökeres ellentéte. Az alapvető különbséget azokban a Frenchic termékekben tudom megnevezni, amik egyedülállóak, csak itt találhatóak meg. Ilyen az a krétafesték, amelyik már tartalmazza a waxot is (Lazy Range), vagy a vízzáró réteget képező utókezelő folyadék, amivel a fürdőszobába, vagy a konyhába kerülő bútorokat tudod ellenállóvá tenni. A kültéri krétafesték (Al Fresco) pedig kimondottan a kültéri bútorokra, bejárati ajtókra lett kitalálva.

Milyen termékcsaládok léteznek a Frenchic-en belül?

A Frenchic jelenleg 3 termékcsaládot kínál, de a felhozatal folyamatos bővítés alatt áll. Az alap termékcsalád az Original, ez gyakorlatilag a hagyományos krétafesték, amit száradás után felületkezelni kell pl. wax-szal. A következő a Lazy Range, ami már tartalmazza a bútorviaszt is, így száradás után nem szükséges még egyszer waxolni, elég csak “átpolírozni” a felületet. A harmadik az Al Fresco, azaz a kültérre kifejlesztett termékcsalád, amivel kerti bútort, bejárati ajtót, vagy akár kerítést is lehet festeni.

Milyen kiszerelésben kaphatóak a festékek?

Mindegyikből létezik 750 ml-es kiszerelés, a kisebbik tégely pedig 100 vagy 150 ml-es.

Mekkora felületre elég egy doboz festék?

Ez a felület típusától, minőségétől is függ, hiszen vannak olyan felületek, amik szó szerint isszák a festéket. De általánosságban elmondható (és a gyártó is így ajánlja), hogy 1 négyzetméterre 100 ml festéket lehet számolni. A nagy kiszerelés (750 ml) 7,5-8 négyzetmétert fed be. Ezek hozzávetőleges adatok, viszont kiindulópontnak megfelelnek. Csak számold ki a bútor festendő felületét és máris tudni fogod, hogy mennyi festékre lesz szükséged.

Lehet keverni az egyes típusokat?

Igen, lehet. Ha a sok szín között nem találod azt, amit keresel, nyugodtan mixelheted a festékeket, hogy új színt kapj. Ebben az esetben viszont, ha Originalt keversz Lazy Range termékkel, vagy Al Fresco-val, mindenképpen szükség lesz felületkezelésre.

Van lehetőségem van vízzáróvá tenni a felületet mindegyik festéknél?

Igen. A Frenchic termékek között megtalálható az utókezelő folyadék (Finishing Coat), ami még az Original festékcsaládot is ellenállóvá teszi a vízzel szemben.

Használhatom-e a Frenchic festékeket olyan bútoron, ami vizes helyiségbe (fürdő, konyha) fog kerülni?

Igen. Minden esetben javaslom a festett felületet a Frenchic utókezelő folyadékkal átkenni, legalább 2 rétegben.

Milyen termékek kaphatóak még?

A krétafestékek mellett megtalálhatóak a waxok, a vízzáró felületkezelő folyadék, stencilek, ecsetek és dekorációs ásványporok is. Ezek mind elérhetőek a webshopban.

Hol kapható a Frenchic krétafesték?

A Frenchic termékek mindenki számára elérhetőek Magyarországon, a Frenchic webshopban. Mivel a központ Székesfehérváron van, így lehetőség van személyes átvételre ebben a városban.

Kaphatok segítséget, ha elakadok menet közben, vagy azt sem tudom, hogyan álljak neki?

Igen. Ha kérdés merül fel benned a festék használatát illetően, keress az info@frenchic.hu címen és segítek. Emellett csatlakozhatsz a Frenchic klubhoz a Facebook-on, ahol a többi csoporttag is szívesen segít a felmerülő kérdéseden. De van lehetőség személyes találkozásra is, mert Frenchic workshopokat tartok, ahol megmutatom az egyes technikákat, és a festékkel is meg tudsz ismerkedni.