Mit csinálj, ha nem úgy sikerül a bútorfestés, ahogy eltervezted?

Semmiképp se keseredj el. Nem te vagy az első, akivel ez megtörténik, úgyhogy semmiképp ne add fel. Inkább hagyd az eredeti tervedet. Lehet, hogy jól csináltál mindent, de a bútornak nem áll jól az, amit kitaláltál először. De az is lehet, hogy a technikára kellett rájönnöd, amihez pont elég volt ez az első nekifutás. Pár órád és valamennyi festéked bánja. Fogd fel úgy, hogyha elmész egy bútorfestő workshopra, ott is kifizetted volna ezt a pénzt. 🙂

Medina sem adta fel, amikor Az Emmaus – egy birmingham-i jótékonysági szervezet – felkérte idén ősszel, hogy vegyen részt egy upcycling-kihívásban, 4 másik DIY blogger társával együtt, hogy így segítsenek pénzt gyűjteni a hajléktalan, rászoruló embereknek. Az így elkészített 5 bútort az Újrahasznosítás Hetén lehetett megvásárolni.

Medina választása egy kis MCM fiókos szekrénykére esett.

A kisbútor tökéletes állapotban volt, így ablaktisztítóval áttörölte az egész bútort kívül-belül, lecsiszolta majd újra áttörölte.

Eredetileg azt tervezte, hogy fehér félkör formákat “stencilez” az alsó fiókra, de miután ezt megcsinálta, mégsem úgy nézett ki, ahogy eltervezte.

És itt jött a B terv, amit a fehér festék visszacsiszolása előzött meg.

A bútornak azt a részét, amit nem akart átfesteni, sötét wax-szal átkente.

Az alsó fiók lecsiszolt részére pedig száraz ecset technikával vitte fel a fehér krétafestéket.

A technika lényege, hogy a festékbe mártott ecsetről a festék nagy részét le kell itatni egy rongyon, vagy papírtörlőn, majd amikor már alig “fog” az ecset, gyors mozdulattal, az ecsetet éppenhogy hozzáérintve a felülethez felkenni azt a kevés festéket. Ezt a mozdulatsort a kívánt eredmény eléréséig kell ismételgetni.

Lehet fokozni a látványt, ha nem csak egy színnel száraz ecsetelsz.

Szerintem nagyon jót tett a bútornak, hogy Medina újragondolta a festés mikéntjét. Végülis a festéssel az a célunk, hogy – amellett, hogy jobban beilleszthető legyen adott bútor az otthonunkba – egyedi darabokat hozzunk létre. De nem mindegy, hogy ízléses, jópofa és vagány egyszerre, vagy nem…

Te mit gondolsz?

Legyen szép napod, és..

…fess természetesen! <3

via