Így használj élénk színt a gyerekszobában!

A gyerekszoba színvilágának kialakítása sok szülőnek okoz fejtörést. Vannak általánosan közkedvelt színek, mint a zöld, sárga, kék, rózsaszín, de érdemes meggondolni, hogy ezekből a színekből mi hol köszön vissza a szobában, és milyen mennyiségben.

 

Alapszabály, hogy a nagy felületeken nyugodt, kellemes, lágy színeket használunk, a markánsabb színekkel esetleg kiemelhetünk egy-egy részletet – a játszósarkot, vagy az ágyat. Ebben az esetben a kiemeléssel egyben “kuckósítunk” is, amit a gyerekek nagyon szeretnek.

 

Ha szereted gyakran változtatni egy szoba, vagy a lakás színvilágát, akkor a leggazdaságosabb, ha a kiegészítőkben keresel színeket, mert ezeket minden felfordulás nélkül bármikor le tudod cserélni.

 

Élénk színeket is választhatsz a gyerekszobába (is), de mindig csak egyet, ami visszaköszön több felületen is. Emellett jelenjen meg egy másik, visszafogott, kiegészítő szín, ami lágyítja az előző harsány megjelenését.

A lent látható szoba teljesen független kortól és a gyerek nemétől is, a fehér jó alap arra, hogy a kiegészítők lecserélésével bármilyen stílusú, hangulatú szobát alakítsunk ki, a kisbabától a kamaszig.

Ha nem találsz olyan színt, amit elképzeltél, akkor keress családbarát festéket, amivel akár egy-egy kisebb bútort, vagy játéktárolót, régi darabokat is átfesthetsz. Ha egyedül nem mersz belevágni, gyere el a workshopra, ahonnan biztos tudással és egy játéktárolóval térsz majd haza.

 

via