Frenchic: mi-micsoda?

Original, Lazy Range, Al Fresco… mit jelentenek ezek a szavak?

Ebben a bejegyzésben megtalálod, hogy a Frenchic® termékek közül mi-micsoda, és mit-mivel-mire használhatsz.

Mother Duck az Original-ból

 

Ha az “alap” krétafestékcsaládra vagy kíváncsi, az Original termékeket nézd meg. Ezt jelenleg 10 színben, két kiszerelésben (100 és 750 ml) találod. Ez az a festék, amit a megtisztított, por-és zsírtalanított, száraz felületre felkensz, és száradás után valamivel utókezeled. Kenheted szinte bármilyen felületre, fára, műanyagra, laminált bútorra – nagyon jól tapad minden esetben.

Eldöntheted, hogy milyen hatást szeretnél elérni, és ez alapján használhatsz akár több színt is egymáson, amik visszacsiszolás, koptatás után fognak látszani. Ha fémes csillogást szeretnél adni a festett felületnek, nézd meg a dekorporokat. Ezeket az utókezelő folyadékkal összekeverve tudod felkenni a felületre.

Az utókezelés ez után történhet, ehhez találsz waxokat, viszont ha vizes helyiségben fogod elhelyezni (konyha, fürdő), akkor wax helyett a színtelen utókezelő folyadékkal kend le, akár több rétegben is.

 

 

 

 

 

Love Letter a Lazy Range-ből

 

 

 

A Lazy Range a 2in1, vagyis festék és wax egyben. Ezt a felületet nem kell utókezelned – kivéve, ha vizes helyiségbe szeretnéd tenni a bútort -, mert a festék már tartalmazza a viaszt is, így száradás után csak dörzsöld át a felületet egy tiszta ronggyal és kész is vagy. A vizes helyiségbe kerülő bútort itt is érdemes az utókezelő folyadékkal átkenni.

Ha dekorálni, öregíteni szeretnéd a lefestett bútort, ugyanúgy járj el, mint az Original esetén. Használhatod pl a Rustic waxot, de alkalmazhatod a dry wash technikát is egy másik szín felfestésekor.

 

 

 

 

 

A Frenchic termékcsalád legújabb tagja az Al Fresco, amit kifejezetten kültéri bútorok és egyebek (pl. bejárati ajtó, ablak, kerítés) átfestésére fejlesztettek ki. Mi is teszteltük, a Wise Old Sage színt. Az eredmény egy nagyon kellemes pasztel árnyalat, a menta egy kellemes, visszafogott, könnyed árnyalata jutott róla eszembe. Itt egy előtte-utána kép, az egész átalakulásról egy következő bejegyzésben fogok beszámolni.

Wise Old Sage az Al Fresco-ból

 

Te melyiket próbálod ki először? 🙂