Mit lehet Frenchic festékkel festeni?

A válaszom röviden: gyakorlatilag mindent.

A termékpalettán elsőként az Original, azaz a “sima” krétafesték volt megtalálható, amit általában javasolt utókezelni pl. viasszal, vagy egy vízzáró réteget képező folyadékkal – pl ha vizes helyiségbe készül a bútor -, hogy minél tartósabb felületet kapj. Ezektől a festékektől már megszokhattad, hogy bármilyen felületen használhatóak (pl. fa, fém, műanyag, laminált).

asztal: Polar Bear, fiókok: Grey Pebble, a natúr fán Rustic Wax
asztalláb és szék színe: Grey Pebble

 

Az első választékbővítés eredményeképpen lett elérhető a Lazy Range termékcsalád, ami a krétafesték mellett a viaszt is tartalmazza már. Ha ezt használod, a festék száradása után nem kell külön waxolnod a felületet, csak egy kicsit polírozd, dörzsöld át azt.

Frenchic Lazy Range színválaszték
szék színe: Love letter
a Lazy Range család Spitfire színe

Ha kültéri bútoron, felületen szeretnéd használni a Frenchic festékeket, ezt is megteheted, mert kapható egy színtelen, víztaszító folyadék, a Finishing Coat, amivel egy teljesen vízálló réteget tudsz felhordani a megszáradt festékre. Vagy van még egy megoldás, az Al Fresco. Ezt a Frenchic festéket kifejezetten kültéri bútorok festésére fejlesztették ki.

Al Fresco – a kültérre való termékcsalád

 

A koptatott, régies hatás érdekében a fenti színeket is jól lehet kombinálni különböző technikákkal, de választhatsz a waxok közül is erre a célra megfelelőt.

Ezeket és még további kiegészítőket találsz a csütörtökön nyíló webshopban, feliratkoztál már az értesítőre, hogy nehogy lemaradj?