Frenchic: krétafesték vagy bútorfesték?

Talán Te is azok közé tartozol, akik már legalább egyszer olvastak a Frenchic festékről. Ezzel nemrég még én is így voltam, aztán annyira belevetettem magam a témába, hogy hazai forgalmazó lett belőlem.

A Frenchic hazája – nevéből adódóan joggal hihetnéd, hogy francia, de nem – Anglia. A tulajdonos házaspár az első termékeket 2014 decemberében indította útjára. Két év alatt közel 150 ezer követőjük lett, mára 3féle festék összesen 45 árnyalatából lehet választani. Ezek között vannak pasztel és harsányabb árnyalatok is, amik egymással jól kombinálhatóak.

A hagyományos festékekhez képest a Frenchic festéket a következők jellemzik:

  • 100% természetes összetevők (ásványi anyagok)
  • nem mérgező (vegyszert, oldószert nem tartalmaz)
  • szagtalan
  • megfizethető
  • szinte minden felületen használható: fa, fém, laminált, szövet
  • bababarát, így a gyerekszobában is használható, akár a játékokon is
  • nem muszáj csiszolni a felületet festés előtt (de ha csiszolod, akkor sem kell túlzottan)

A Frenchic mára 3 fő festékcsaládot fejlesztett ki. Az első a “hagyományos” krétafesték. Ez az, amit viasszal javasolt utókezelni, mert így lesz kellően tartós a festés. Kültéren is használhatod, ebben az esetben wax helyett egy speciális folyadékkal kell átkenni a felületet, hogy vízállóvá váljon.

A második a “2-az-1ben” festék. A festék tartalmazza a viaszt is, így festés után nem kell külön waxolni, elég csak kicsit átdörzsölni a felületet.

A harmadik a kifejezetten kültéri bútorokra specializálódott festékcsalád. Minden utólagos lekezelés nélkül is teljesen vízálló felület festhető vele.

Utóbbi 2 időtakarékos megoldás. Ez azért is jó, mert a Frenchic krétafesték workshop így nem tart tovább 2,5-3 óránál. Ennyi idő elég arra, hogy a bútorfestés alapvető technikáit elsajátítsd.

Íme, néhány szín a Frenchic palettáról:

képek