Hallottál már a Frenchic krétafestékről?

 

Pár napja elkezdtem posztolni az Instagramon és a Facebook-on Frenchic krétafestékről, eljött az ideje, hogy írjak róla, hogy mi is ez pontosan.

A krétafestéket egyre többen ismerik, kedvelik és használják már nálunk is, ezt nem is csodálom, hiszen jobbnál jobb tulajdonságokkal bír. Nekem is a rengeteg előnye tetszett meg, ezért próbáltam ki. Ráadásul egy új márkát. Elégedettségemet a festékkel kapcsolatban bizonyítja az is, hogy mától a Frenchic® Furniture Paint krétafesték hivatalos hazai forgalmazója lettem.

 

Aki használja, már tudja, aki még nem, itt az ideje, hogy megtudja, hogy az egyik legfontosabb a krétafesték előnyei közül, hogy nem tartalmaz illékony szerves anyagokat*, toxinokat, oldószereket és egyéb, egészségre káros összetevőket; teljesen szagtalan, ezáltal a legalkalmasabb festék a bútoraid megújítására, átfestésére, akár beltérben használva is.

Mivel a megszáradt festékből szintén nem oldódik ki káros anyag, így gyerekszobában is használhatod, akár a gyerekjátékokon is.**

Első bútorfestésemet pár éve zománcfestékkel kezdtem. Egy igen régi darab, a történetéből ítélve közel 100 éves szekreter, eredetileg sötétbarna színben. Emlékszem, egykori garázsunkban napokig készült. Nem is az előkészületekkel telt el sok idő, hanem a festékrétegek közötti száradási idővel, és mivel új színnek a fehéret választottam, kellett vagy 3 réteg, hogy tökéletesen fedjen, ez pedig kapásból 3 napot jelentett. Krétafestékkel ez jóval kevesebb idő, még 3 réteg felhordása esetén sem nyúlik túl egy fél napon. Én pedig eléggé türelmetlen típus vagyok ahhoz, hogy ne tudjak várni napokat, ha egy bútort szeretnék átfesteni.

Az előbb említett szekreteren épp mostanában vettem észre a zománcfesték egyik rossz tulajdonságát, mert a bútor akaratomon kívül kezdett el sárgulni. Így az egyike lesz azoknak a bútoroknak, amiket a Frenchic krétafestékkel fogok ismét újraéleszteni. Az újabb átalakulásról itt a blogon fogok beszámolni. 🙂

Szintén a blogon mutatom be a Frenchic® festék termékskáláját és a gyönyörű színeit, amint a szállítmány megérkezik hozzám.

Addig is tartsd szárazon az ecseted! 😉

 

* illékony szerves anyagok, vagy VOC –  ezek azok a vegyületek, amik a festék felkenése után párolgással a levegőbe kerülve lassan mérgezik környezetüket, leginkább azokat, akik az ilyen anyagokat tartalmazó festékeket használják

** EN71:3 tanúsítvánnyal hitelesített, ez európai szabvány, ami a gyerekjátékok bevonatára vonatkozó előírást tartalmaz. Ezzel a jelöléssel ellátott termékek – mint a Frenchic® festék is – nem tartalmaznak nehézfémeket, és a megszáradt felületből sem oldódnak ki káros anyagok.