Adventi kalendárium kicsit másképp

Huh, szülés óta nem írtam semmit – idő szűke miatt. Projektek azért voltak/vannak, de arra már végképp nincs időm, hogy a gép előtt üljek, írjak, posztoljak. A legaktívabb jelenleg az Instagram-on vagyok, de ott is csak 1-1 kép erejéig.

Kb. egy hónappal ezelőtt felvetődött a telepen, ahol lakunk, hogy kinek van kedve élő adventi kalendáriumban “szerepelni”. Hát persze, hogy volt hozzá kedvem. Bár akkor még fogalmam sem volt, hogy mit fogok alkotni.

Aztán 3 nappal ezelőtt bevillant, hogy mit szeretnék csinálni – és hogy még sehogy sem állok. Mivel papírdekorációban gondolkodtam, irány a papírbolt. Beszereztem a kartonokat, aztán mikor már majdnem mindenki elaludt, késő este nekiálltam a tervezésnek, mérésnek. Aztán ceruzát ragadtam, először felvázoltam a házak vonalát a már kimért, méretre vágott papírra. Majd ezt átrajzoltam filctollal.

en

Ezt követte a festés.

A következő a papírcsillag elkészítése volt, amiről nem készítettem egy képet sem, szerencsére jól áll neki a távolság; közelről eléggé látszik, hogy DIY… 😀

Ma pedig (férjem meg is jegyezte, hogy nem kapkodtam el a készülődést… 😉 ) elkészítettem a számokat. Jobb híján zsírpapírt és kartont használtam – és rengeteg ragasztószalagot, hiszen mint tudjuk, a zsírpapírra nem ragad jóformán semmi. Meg kell cáfoljam ezt – van az a ragasztómennyiség, ami igen. Az is igaz, ha cellux helyett kötszert használtam volna, most a számok úgy néznének ki, mint a múmiák! 😀

21

adventi-ablakdekor

A számokba beletettem és beleragasztottam az elemes led világítófüzért, majd a számokat egy fekete pólóba bújtatott kartonpapírra varrtam, aztán a biztonság kedvéért még gombostűvel is alátámasztottam pár helyen, hogy nehogy leessenek.

kartonapoloban

A háttér is ugyanolyan fontos, mint maga a “kompozíció”, mert eléggé elrontaná a látványt, ha a virágmintás sötétítőfüggöny mintái átlátszanának, ezért a függönyre további fekete pólókat rögzítettem egy halom gombostűvel. Majd az egyik pólóra felöltöttem a ház-sort (kötőjellel írtam, mert egyben furán nézett ki).

Az utcarészletnek kellett egy utcai világítás is, ezt egy ikeás asztali lámpával és két csík alufóliával sikerült megcsinálnom.

Így néz ki “on-the-backstage”: 

onthebackstage

És így néz ki kívülről:

adventiablakdekoracio

Sütés holnap (vagy holnap után)!

Jó készülődést! 🙂